Het december ontspanningsfeest - iedere dag ontspannen - een leuke uitdaging
1.jpg

Gratis workshop - een leuke uitdaging om dagelijks te ontspannen voor jouw welzijn

December ontspanningsfeest

7 december t/m 3 januari

Maak een account aan en kies dan voor de gratis optie.

Daarna kan je inloggen op de ledensite van Mindful Members. Hier vindt je speciale ontspanningsyogalessen, meditaties en een overzicht voor het december ontspanningsfeest inclusief de zoom login codes.

Je toegang eindigt automatisch op 4 januari 2021. Jij hoeft verder niets te doen. Wil je Mindful Member blijven voor de volgende periode? Schaf dan in januari het toegangskaartje 'Mindful Bewegen 2021'aan. Meer informatie vindt je hier.

  • Facebook
  • Instagram
Jouw weg naar balans
Kijk hieronder hoever je al bent op jouw weg naar balans. Ben je nog een stresskip met piekergedachten en vaak het gevoel dat alles te veel is?
Of heb je al één, twee of drie versnellingen terug geschakeld zoals de schildpad? In het begin voel je je dan misschien nog wel als een trage schildpad op het land, omdat je eindelijk de stresshormonen uit je systeem spoelt en je lichaam je dwingt extra rust te pakken. Maar na een tijdje zal je je voelen als een waterschildpad, helemaal vrij en in je eigen tempo zwem je met plezier door het leven. Hier mag je best een tijdje van genieten en herstellen van stress, gebeurtenissen en oude gewoontes. Daarna vindt je rustig je nieuwe routine.
Als bij bouw je langzaam nieuwe gewoontes in, die bij je passen en kies je steeds meer voor jezelf.
Als mindful flamingo weet je heel goed hoe belangrijk jij bent. Je weet wat het inhoud goed voor jezelf te zorgen en dat doe je met heel veel plezier.

Waar sta jij nu? En wat betekent een leven in balans precies voor jou?
Wil je verder gaan en dat samen doen met een groep gelijkgestemde?
Aan het einde van het december ontspanningsfeest begint Mindful Bewegen, een van de 4 programma's binnen Mindful Members.

van hot naar her ->

Kipje

Soms is alles gewoon te veel.

Je voelt je moe en gespannen, maar je probeert alle ballen in de lucht te houden en dat is niet altijd makkelijk.

Soms reageer je emotioneel. Stemmingswisselingen, prikkelbaarheid en piekeren horen inmiddels vaak gewoon erbij.

Je weet dat je iets wilt doen om regelmatig je rust te pakken, maar je ziet door de bomen het bos niet meer.

vertragen ->

Schildpad

Als je uit de hoge versnelling komt laat je het herstelproces beginnen. Hier zet je een mentale stap richting ontspannen. Je laat het 'moeten' langzaam los. Je stelt jezelf centraal.

Je basisspanning verlaagt.

Je staat dus toe dat je systeem tot rust komt en ondersteunt dit proces met ontspannende oefeningen en meditaties, wandelingen, gezonde voeding en lekker niksen.

routine vinden ->

Bij

Je bent rustiger geworden en voelt nu duidelijk een verschil tussen spanning en ontspanning. Niet iedere dag is hetzelfde en je bent op speurtocht gegaan naar wat jij kan doen om te relaxen en wat beweging en voeding voor je kunnen betekenen.

Je vindt langzaam je regelmaat en kan steeds makkelijker ontspannen. Je hebt weer energie om regelmatig te bewegen en goed voor jezelf te zorgen.

in balans blijven

Flamingo

Je bent een nieuw mens. Door ontspanning te hebben geïntegreerd in je leven ben je bewuster geworden en ga je nu anders om met uitdagingen.

In een stressvolle situatie adem je eerst rustig door en maak je slimme keuzes i.p.v. direct te reageren. Je weet nu dat je niet altijd hoeft te  knallen.

Je hebt geleerd naar jezelf te luisteren. Je eet gezond en beweegt regelmatig.