Minicursus ontspanning

In deze minicursus leer je verschillende manieren kennen om je lichaam te ontspannen en rust in je hoofd te krijgen.

Er zijn veel manieren om weer lekker in je vel te zitten, om beter om te gaan met stressvolle periodes, om bij te komen, je batterijen op te laden en weer beter te kunnen genieten van het leven.

Over een periode van 10 weken zijn er 5 lessen van 45 minuten. Dit is een fijne manier om verschillende technieken te leren kennen en om uit te vinden wat het beste bij je past. Gun je die tijd en leer ontspannen.

De methodes:

Met Progressieve Relaxatie kan je chronische pijn door spierspanning voorkomen, zoals schouder- en nekpijn. In een liggende of zittende houding worden één voor één de spiergroepen aangespannen en vervolgens ontspannen.

Mindfulness is bewust aanwezig zijn bij wat er op dit moment gebeurt, zonder dat je wenst dat het anders was.
Je geniet zonder vast te houden. Je accepteert het minder goede, zonder bang te zijn dat het altijd zo blijft.

Er zijn veel kleine mindfulness oefeningen die je makkelijk kan toepassen in het dagelijks leven.

Bij een klankontspanning worden lichaam en geest naar een staat van totale ontspanning gebracht, door het gebruik van verschillende instrumenten zoals klankschalen, ocean drum, klankplank, klankbuizen, koshi en nog veel meer ... . De buitenwereld is even weg en je laat spanningen en zorgen achter je.

Meditatief ontspannen is een methode ontwikkelt door mezelf. Ik maak gebruik van elementen van de autogene training, spierontspanning, mindfulness en fantasiereizen.

Yoga Nidra (de yoga slaap) is een begeleide meditatie en visualisatie waarbij je geest alert blijft, terwijl je lichaam in diepe rust is.

Agenda:

Deze minicursus start in het voorjaar van 2018 en kost 45 Euro voor 5 lessen. Zou je niet bij alle lessen aanwezig kunnen zijn, dan kan je de les inhalen door bij een ZENbo Balance les mee te doen.

       Yin Yoga en Klankontspanning (30 juni, 14:00 - 16:00)

Szilvia gaat een lekker ontspannen Yin Yoga les geven.

In Yin Yoga blijf je langer in de posities. Je gebruikt je lichaam niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lichaam beter te voelen. Yin Yoga richt zich op het creëren van ruimte in bindweefsel en gewrichten. Het zorgt voor balans omdat de hele les in het teken staat van loslaten en ontspannen.
Het is dan ook het relatief rustige karakter dat de meeste deelnemers aanspreekt. De les is juist zo lekker doordat je even niet intensief hoeft te bewegen, maar de tijd kunt nemen voor je lichaam en geest en om te kunnen herstellen en en om weer op te laden.

Susan gaat een heerlijke klankontspanning verzorgen.

Ontspannende klanken (van b.v. klankschalen, ocean drum, klankbuizen, koshi en gong) nemen je mee op reis. Je geeft je over aan de geluiden en de trillingen en vindt rust en ontspanning. Stress en spanningen vloeien weg terwijl je lekker ligt op je matje, ontspant en geniet.

 


De kosten voor deze XL sessie zijn 20 Euro pp. Je neemt een groot handdoek mee voor op de mat. Alles andere is aanwezig.

Aanmelden kan via email naar mindful.ontspannen@gmail.com of hier.

Relax | Anti-Stress | Workshops
ZENbo Balance Nederland