Aandacht

March 17, 2018

Thee bereiden, de was doen, met je hond gaan wandelen, met iemand praten – alledaagse dingen, die je met aandacht kan doen. Deze aandacht leidt tot rust en tevredenheid. In Ayurveda wordt gezegd dat er in het moment van volledige aandacht harmonie bestaat tussen lichaam, geest, ziel en universum. Je doet wat je doet, één voor één, met aandacht.


Decennia lang werd multitasking gezien als teken van competentie en effectiviteit, maar recent hersenonderzoek bewijst het tegendeel. Wij verliezen focus en werken juist minder efficiënt.

In deze maatschappij zetten wij de waarde op doen, doen, doen. De focus ligt op aanspanning en inspanning.

 

Misschien ken je dat, als je een keer een momentje rust pakt en niet gelijk weer in je gedachten aan je to-do lijst werkt, dan komt ineens een oplossing in je op of een nieuw idee. En dat is ook heel simpel te verklaren. Wij hebben ontspanning en zelfs verveling nodig om creativiteit te ontwikkelen, om zelf verder te groeien.

 

Door regelmatig te wisselen tussen inspanning en ontspanning blijf je gezond en gelukkig.
Geef jezelf regelmatig momenten om tot rust te komen. Enkele minuten zijn al genoeg. Probeer wat bij jou past. Misschien kan jij bijzonder goed ontspannen met muziek of bij een wandeling buiten in de natuur. Maak er een gewoonte van. Neem rustmomenten.

 

 

Sommige van ons raken ook in de vrije tijd compleet betrokken in een netwerk van activiteiten en de perfectionisme gaat daar gewoon door. Je wilt en je moet zo veel en alles wordt lekker door gepland, om ook het ‘meeste’ uit je dag, je week, je vakantie, je leven te halen.
Maar maakt je dat gelukkig?
Of zou je willen loslaten van al het willen en moeten, om te vertrouwen dat je goed bent zoals je bent en dat alles goed is zoals het is?

 

 

Share on Facebook
Please reload

Recente Posts

August 14, 2018

March 17, 2018

February 15, 2018

Please reload

Archief
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
    • Facebook

    REVIEWS

    Hoe heb jij je massage ervaren?

    Hoe heb jij je les ervaren?