Voor jezelf zorgen

August 14, 2018

Ayurveda richt zich onder andere op het goed zorgen voor jezelf.
Als je stress in je leven vermindert, verhoog je je energieniveau en je immunsysteem werkt beter.

 

Zorg voor jezelf en blijf gezond en vol energie met deze tips:

 

Wandelen
Een korte wandeling van 30 minuten verlaagt je stressniveau. Beweg en adem bewust buiten aan de frisse lucht en voel gelijk je geest tot rust komen.

 

Meditatie
Zoek een rustig plekje op. Je kan voor je mediatie op een stoel zitten of op een meditatiekussen, altijd met een rechte rug en met je schouders ontspannen.
Er zijn verschillende zitmeditaties. Je kan tijdens 5 minuten (later langer) op je adem focussen of op de geluiden om je heen of op een object zoals een kaars. In iedere geval laat je je ogen half geopend, je blik schuin voor je gericht op de grond. Zo sluit je je niet af en je leert jezelf aan overal te kunnen mediteren (in het park, de metro, ...). Er komen altijd weer gedachten langs, dat is heel normaal. Je schuift ze ook niet weg. Dat kost energie. Je laat ze er zijn. Je laat je niet betrekken en je gaat keer om keer weer terug naar jouw focus, b.v. je ademhaling. Meditatie zorgt voor balans en helderheid.

 

Regelmaat
Regelmaat is belangrijk voor je gezondheid en welzijn. Het lichaam heeft het nodig om hormonen, spijsvertering en je nergieniveau te reguleren.
Je kan beginnen met iedere dag om dezelfde tijd op te staan, te eten en te gaan slapen.

 

Verzorging van je lichaam


* Neem regelmatig een warm bad, misschien met een lekker essentiel olie. Het bevordert de doorbloeding en vermindert spanning.


* Ga naar de sauna; bij voorkeur niet te heet en het beste met een nat, koud handdoek oom je hoofd heen. Dit helpt het lichaam om de hitte af te voeren, je lichaam wordt niet te warm, maar je raakt toch je afvalstoffen kwijt door de zweet.


* Masseer jezelf met warme olie. Dat bevordert het geluksgevoel, vermindert spanning en stimuleert de weerstand. In Ayurveda wordt vaak gebruik gemaakt van sesamolie. Men zegt het heeft een verjongende werking.

 

 

 

Om je energieniveau te verhogen is het belangrijk naar jezelf te luisteren. Wat is goed voor mij? Wil ik dat echt? Hoe kan ik het makkelijker maken? En het is belangrijk naast je inspannende activiteiten regelmatig te ontspannen en jezelf te verwennen. De boog kan niet altijd gespannen staan.

 

Veel success en plezier.

 

Lieve groet, Susan

Share on Facebook
Please reload

Recente Posts

August 14, 2018

March 17, 2018

February 15, 2018

Please reload

Archief
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
    • Facebook

    REVIEWS

    Hoe heb jij je massage ervaren?

    Hoe heb jij je les ervaren?