top of page

Ontspanning vinden na een ongeluk of moeilijke periode

Veel mensen die iets heftigs meegemaakt hebben, ervaren last van emotionele en lichamelijke reacties.

Heb jij na een ongeluk of zware periode hoofdpijn, spanningen, huilbuien en nare herinneringen? Je schikt snel? Je slaapt slecht? Dit kost veel energie. Door je klachten kan je moe voelen of prikkelbaar en misschien kun je je slecht concentreren. 

De ontspanningsbehandeling is een complementaire interventie die jou naast je therapie en tijdens of voor je revalidatie kan ondersteunen om langdurige spanning af te bouwen.

De ontspanningsbehandeling

Cranio sacraal therapie is een behandelmethode waarbij gewerkt wordt met het laten ontspannen van de fascie (bindweefsel). Het doel is het ondersteunen van het zelf herstellend vermogen van je lichaam.

 

De zachte, voelende manier van aanraken kan je helpen jezelf weer beter te kunnen en mogen voelen. Mijn cliënten beschrijven het gevoel tijdens en na de behandeling vaak als ruimte die ontstaat - ruimte om te ademen, ruimte om te bewegen, ruimte om er te zijn.

 

De behandeling wordt over de kleding heen gegeven. Ik richt me niet alleen op het cranio sacraal systeem (schedel/ruggengraat), maar ook op alle andere structuren in het lichaam, die via het bindweefsel met elkaar verbonden zijn, zoals: botten, spieren, gewrichten en organen. Door ontspanning te brengen in deze structuren zal de functie ervan verbeteren en kunnen pijnklachten verminderen of verdwijnen. Het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt op deze manier de kans gegeven zijn werk te doen. 

Doordat er tijdens een behandeling veel los kan komen wat al maanden of jaren vast heeft gezeten, kunnen er duidelijke reacties van het lichaam volgen. Je kan het even heel koud krijgen. De rillingen ondersteunen het lichaam bij het loslaten van spanning. Maar het kunnen ook pijnklachten zijn, misselijkheid, vermoeidheid, stijfheid of emotionele veranderingen. Hier hoef je niet van te schrikken; dit zijn normale reacties. Het lichaam is zich aan het aanpassen en moet opnieuw in balans komen. Meestal houden de klachten 1 of enkele dagen aan. Mocht je je toch zorgen maken over bepaalde reacties, dan kan je altijd contact opnemen en om advies vragen.


Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je helemaal geen vervelende na-reactie ervaart en dat er alleen een duidelijke verbetering voelbaar is, bijvoorbeeld meer energie, minder pijn, meer daadkracht, minder last van slaapproblemen en stress gerelateerde klachten. 

De bovengenoemde, mogelijke reacties, probeer ik gelijk tijdens de behandeling te verminderen. Lang niet iedereen zal ze ervaren. Dat doe ik door reiki toe te passen tijdens jouw behandeling. Reiki gebruikt de universele energie om ons weer in evenwicht te brengen en te houden. De reiki energie werkt holistisch en behandelt niet alleen fysieke ongemakken, maar ook mentale en emotionele onrust. Het is verzachtend voor het hele wezen en bevordert ontspanning, verminderd stress en stimuleert het aangeboren vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen.

Zoals eerder gezegd is de ontspanningsbehandeling een complementaire interventie en je hebt eventueel daarnaast therapie, coaching en/of revalidatie nodig. Mijn behandeling is geen vervanging voor medische of andere professionele hulp, maar kan deze heel goed ondersteunen.

bottom of page