top of page

Ontspanningsyoga

woensdags 20:30 - 21:30, vanaf juli op dinsdagavond

In deze lekker relaxte les verbinden wij ontspanningstechnieken met bewegingen die zijn geïnspireerd door Qi Gong en Yoga.

Vloeiende bewegingen wisselen af met balanshoudingen en soms blijven wij iets langer in een houding zitten of liggen om het lichaam te leren spanning los te laten.

In deze les bestaat geen goed of slecht, er is geen juiste manier. Je doet wat goed voelt voor jou.

De focus op je ademhaling kalmeert de geest en deze ontspanning neem je mee.

Wij sluiten af met een lange eindontspanning. Ik gebruik verschillende technieken om je te helpen te ontspannen. Denk hier bijvoorbeeld aan spierontspanning, autogene training, geleide meditaties en klankschalen.
 

 

Losse les10 Euro, 10 ritten 95 Euro (14 weken geldig)

core balance.jpg

Core Balance Workshop

nog geen nieuwe datum

Lage rugpijn en bekkenklachten zijn veel voorkomende klachten

en komen vaak ook gepaard met vermoeidheid en slaapproblemen.

Is er geen duidelijke oorzaak voor jouw rugklachten gevonden? Dan kan de oorzaak liggen in het verkeerde gebruik van de spieren en daardoor verhoogde spierspanning rond het stuitje, de bilspieren en in de onderrug. 

In de Clore Balance workshop leer je een kleine reeks oefeningen om  spierspanning in de rug te verlagen en om de binnenste buikspieren te trainen.

Deze workshop is voor jou geschikt als je daarna dagelijks ca. 20 minuten wil gaan oefenen om je klachten te verminderen en er uiteindelijk van af te komen.

Ook gaan we tijdens de workshop in op de juiste ademhaling om het middenrif optimaal in te zetten voor een rustige ademhaling voor pijnverlichting, die ook de bekkenbodemspieren uiteindelijk kan gaan ontspannen.

90 minuten workshop, 25 Euro vooruitbetaling 2 dagen voor de workshop

Yoga Nidra.jpg

Yoga Nidra (slaapyoga)

21 augustus 20:30 - 21:30

Tijdens deze slaapyoga meditatie mag je je aandacht terugtrekken naar jezelf en heerlijk ontspannen. 

Je ligt lekker met kussens en dekens op je matje en dan merk je eerst op wat je hoort en denkt en daarna wordt het steeds makkelijker om op je lichaam en je ademhaling te focussen tot je hersenen in de staat komen van verwerken, loslaten en herstellen, net alsof je slaapt.

Stuk voor stuk wordt je begeleid om steeds dieper te ontspannen en los te laten wat je niet meer nodig hebt. 

Een uur Yoga Nidra is net zo ontspannend als 4 uur slapen en omdat je hierbij omschakelt van doen naar zijn, van het actieve gedeelte van je zenuwstelsel naar het rustgevende, zal je ook 's nachts beter kunnen slapen, omdat stresshormonen afgebouwd worden tijdens de ontspanning.

 

Yoga Nidra helpt om beter te kunnen slapen, verbeterd de concentratie, zorgt voor meer rust, creativiteit en energie en versterkt het immuunsysteem.

Wij sluiten af met klankschalen en daarna zal je opgeladen en ontspannen 'wakker worden'.

Losse les 10 Euro, 10 ritten 95 Euro (14 weken geldig)

singing-bowl.jpg

Klankschaal Experience

5 juni 19:00 - 20:15, maximum 4 deelnemers, vol

Door een klankschaal aan te slaan ontstaat er trilling. Deze kun je waarnemen als klank en je kunt hem ook direct voelen.

De trillingen brengen het water in jouw lichaam in beweging, ook op plaatsen waar de doorstroming mogelijk verstoord is. Zo kan het bloed en de lymfe weer makkelijker verplaatsen en ontstaat er een opruimend effect, ruimte en balans.

Het effect van een klankschaal experience is direct al tijdens de sessie merkbaar en werkt minimaal 2 dagen door. Ook geven deelnemers vaak aan dat ze daarna heerlijk hebben geslapen. Door de ontspanning van de sessie ga je ’s avonds uitgerust naar bed en kom je makkelijker in de diepe slaap terecht.

Door de ontspanning wordt ook het eigen helend vermogen van het lichaam ondersteund en kunnen vooral stressgerelateerde klachten verminderen of verdwijnen.

Tijdens de klankschaal experience worden de klankschalen op en dicht bij je lichaam geplaatst en aangeslagen.

Ik geef deze sessie voor maximaal 4 personen zodat er voor iedereen voldoende tijd is om een echte klankschaalmassage te ontvangen.

Zitten de klankschalen niet op je, ontspan je door het heerlijke geluid. Ook gebruik ik nog andere instrumenten om je mee te nemen in een sfeer van diepe ontspanning.

 

Na een uurtje wordt je opgeladen en ontspannen 'wakker' en gaan we samen nog een kopje thee drinken.

20 Euro, vooruitbetaling 2 dagen voor de sessie via betaal link

bottom of page