top of page

Aanvullend aanbod

In samenwerking met Your Health Spot

Let op, het adres voor het aanvullend aanbod is: Stationsweg 41 in Zwijndrecht

a.jpg

Andulatietherapie

Andullatietherapie wordt o.a. ingezet voor pijnverlichting bij chronische aandoeningen, zoals reuma, fibromyalgie, artrose, rugproblemen en chronische vermoeidheid.

 

Ook is de therapie goed in te zetten om stress te verminderen en het risico op burn-out te verkleinen. 

Andullatie is een combinatie van mechanische trillingen en infrarood-dieptewarmte. Een andullatiebehandeling duurt 30 minuten. Je ligt op een speciaal andullatiematras, die is voorzien van 21 massagepunten en 3 infrarood kussens. 

Losse sessies boek je voor 12,95 Euro en een10-rittenkaart kost 85 Euro.

Gratis proefsessie boeken: susan@yourhealthspot.nl

Rug/Bekkenprogramma

Is er geen duidelijke oorzaak voor jouw rugklachten gevonden? Dan kan de oorzaak liggen in het verkeerde gebruik van de spieren en daardoor verhoogde spierspanning rond het stuitje, de bilspieren en in de onderrug. 

In ons rug-/bekkenprogramma begeleid ik je op meerdere aspecten tegelijk: spierversterking, verlagen van pijnlijke spierspanning, verbeteren van je ademhaling, slaap en bewustwording van je mindset. 

3 maanden (cursus, andulatie, coaching): 3x 65 Euro

meer informatie: susan@yourhealthspot.nl

Person holding a yoga pose
Sleep Mask

Beter Slapen Cursus

Slaap je slecht, wil je af van je slaapmedicatie of wil je voorkomen dat je medicijnen moet gaan gebruiken? Ga dan de uitdaging aan om binnen 6 weken uit te vinden wat jou echt helpt om makkelijk in slaap te komen,  diep te slapen en uitgerust wakker te worden. 

 

Na deze 6 weken heb je je ‘eigen recept’ gevonden om voortaan blij naar bed te gaan en weer fit wakker te worden! 

Iedere les starten we met makkelijke bewegingen om spanning los te laten. Daarna kijken we hoe het gaat en wat er de laatste week gebeurd en veranderd is.

Dan is het tijd voor een ontspanningsoefening, welke je ook mee naar huis krijgt om verder te oefenen.

Daarna bespreken we het thema van de week. We sluiten af met een korte ontspanningsoefening, die je dan dagelijks thuis gaat oefenen.

6 weken cursus voor 109 Euro

mogelijke aanvulling: andulatie rittenkaart 10x voor 85 Euro

meer informatie: susan@yourhealthspot.nl

Ontspanningscursus

Onze ontspanningscursus van 12 weken bestaat uit een reeks groepslessen.

 

Je krijgt ook oefeningen mee voor thuis. Er zit een opbouw in de oefeningen. Zo leer je steeds makkelijker, sneller en dieper te ontspannen. Thuis oefenen is wel een voorwaarde om de les te volgen.

We gebruiken methodes die bewezen werkzaam zijn:
 

  • Met Progressieve Relaxatie (spierontspanning) kan je spanning loslaten en chronische pijn als gevolg van te hoge spierspanning, zoals schouder- en nekpijn, voorkomen. In een liggende of zittende houding worden één voor één de spiergroepen aangespannen en vervolgens ontspannen. Je oefent thuis met of zonder audio.

  • Autogene training is een vorm van geconcentreerde zelfontspanning en biedt de mogelijkheid om een toestand te bereiken van weldadige rust. Met behulp van sensaties zoals zwaarte, warmte en gelijkmatige ademhaling kom je tot rust. Door regelmatig te oefenen kan je snel en bijna overal ontspannen.
     

Naast deze twee technieken, maken we tijdens de lessen ook gebruik van klankschalen en mindfulness oefeningen.

3 maanden met live sessies en oefeningen voor thuis: 149 Euro

mogelijke aanvulling: 10-rittenkaart andulatie voor 85 Euro

meer informatie: susan@yourhealthspot.nl

AdobeStock_81101288.jpeg
Yoga Studio
Yoga Studio

Fascia Ontspanningslessen

Fascia Relax is zeer ontspannend en ook geschikt voor mensen die (veel) pijn ervaren. Wij maken o.a. gebruik van de zachte massage rol om ruimte te creëren zonder de pijn te verergeren.

 

Ook komen ademhalingsoefeningen, stretching, yoga en zachte bewegingen aan bod in deze les. De Fascia Relax methode richt zich op het herstel van balans.

 

We beïnvloeden de weefsels en structuren van het lichaam, waardoor de pijn en stijfheid minder worden en de lenigheid vergroot. Ook klachten door vochtophopingen verminderen en het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Deze les kan als onderdeel van een leefstijlprogramma geboekt worden of met een 10 rittenkaart voor 85 Euro. Een losse sessie kost12,95 Euro.

Meer informatie en boeken: susan@yourhealthspot.nl

Klankschalensessies en Yoga Nidra

Herontdek hoe een ontspannen versie van jou aanvoelt. Ontspanning heeft een positief effect op je gezondheid, gedachten, nachtrust en focus. Je kan weer genieten, je voelt je lekkerder en meer energiek.

Klankschalensessies 20:30 op 28 nov / 19 dec / 10 jan / 23 jan

Ons lichaam bestaat voor meer dan de helft uit water. Daarom kun je de geluidstrillingen niet alleen horen, maar ook voelen. 

 

De klankschalen worden in de kamer gespeeld en voor wie dat graag wil, ook op het lichaam geplaats. Zo kan je de innerlijke massage door de trillingen nog veel beter voelen.

Naast klankschalen gebruik ik nog andere instrumenten, die je zullen helpen om tot rust te komen, op te laden en je lichaam en geest in de hersteltoestand te brengen, bijna alsof je slaapt.

Yoga Nidra (slaapmeditatie) 20:30 op: 14 nov / 5 dec

Yoga Nidra (slaapyoga) is een geleide meditatie voor diepe ontspanning voor je lichaam en je geest.

Als er een doel is, dan is het dat je lichaam in slaap valt en je geest wakker blijft. Je laat je gewoon drijven, zonder iets te willen of te moeten. 

Je doet mee aan deze sessie voor een uurtje tijd voor jezelf, een moment om je rust te pakken en spanning los te laten.

Een uur Yoga Nidra brengt net zoveel ontspanning als 4 uur slapen. Je wordt begeleid door klankschalen. 

Ervaar de diepe ontspanning en ga opgeladen weer naar huis.

Losse sessie: 12,95 Euro

Meer informatie en boeken: susan@yourhealthspot.nl

singing-bowl.jpg
bottom of page